Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken vul dan het contactformulier even in, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website.

maandag 9 juni 2014

De Hyena’s van Dierenpark Amersfoort

Imposante beesten die Hyena’s, ondanks hun hond achtige uiterlijk, behoren Hyena’s tot de katachtigen. Ze komen voor in Afrika en Azië. Het zijn vleeseters en ze jagen zelf en ruimen kadavers op. Soms ook bevechten ze de prooi van andere roofdieren zoals de Leeuw. In veel gevallen ruimt de leeuw het veld voor een troep Hyena’s. De leeuw en de mens zijn de grootste vijanden van de Hyena’s.

Hyena’s leven in hechte families (clans) aangevoerd door 3 of 4 vrouwtjes die dominant zijn aan het mannetje. Een clan kan varieren tussen 10 en 80 dieren afhankelijk van het voedselaanbod in het gebied. De mannetjes leven aan de rand van de groep en vertrekken meestal als ze geslachtrijp worden.

In Dierenpark Amersfoort vind je een stel gevlekte Hyena’s. Deze zijn de grootste en agressiefste Hyena soort. Dit zijn de Hyena’s uit Amersfoort. Het vrouwtje heet Osaghie (links) en Balai (rechts) is het mannetje.

Hyena Dierenpark AmersfoortHyena's Amersfoort

Geen opmerkingen: