Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken vul dan het contactformulier even in, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website.

woensdag 9 april 2014

Bij Maki’s denk ik aan Koning Julian

HENI_2014_03_30_093

Wie kent koning Julian niet, de koning van de maki’s op Madagaskar. Ja daar komen deze halfapen vandaan van Madagaskar en de omliggende eilanden. Deze Maki op de foto woont in de Apenheul en is de trotse moeder van een tweeling die zich stevig aan haar borst hebben gezet. Tweelingen zijn een redelijke zeldzaamheid tussen de maki’s meestal krijgen ze maar één jong. De meeste maki’s dragen hun baby;s vanaf de geboorte mee, er zijn ook sommigen die een nest bouwen voor de jongen.

Deze maki is een ringstaartmaki welke de meest bekende is van deze halfapensoort en deze komen ook veelvuldig in dierentuinen voor.Voornamelijk eten de maki’s fruit, bladeren, knoppen en bloemen en af en toe staan er ook insecten op het menu. De ringstaart maki’s leven in hechte families. Ze zijn erg actief, maar nemen na een actieve periode ook een rustperiode in acht. Als het zonnetje schijnt vindt je ze meestal zittend met hun poten gespreid en met de buik in de zon. Een heel koddig gezicht. Je moet er gewoon een halfuurtje bij gaan zitten en deze prachtige dieren eens rustig observeren. Als je de kans het op locatie in Madagaskar te doen is dat natuurlijk top, maar in de dierentuinen lukt het ook aardig.

Geen opmerkingen: